Бісквітні оладки з чорницею

Оладки бісквітні

Пропоную вам на сніданок порадувати своїх близьких бісквітними оладками з чорницею – дуже смачними, ароматними, пишними. Чорницю можна використовувати як свіжу, так і заморожену (не розморожувати). Оладки можна подати зі сметаною або джемом, медом.

Список інгредієнтів

  • яйце – 4 шт
  • борошно – 1 скл.
  • цукор – 2/3 скл.
  • крохмаль картопляний – 1 ст.л.
  • ванілін – 0,5 пак.
  • чорниця – 2/3 скл.
  • масло рослинне – для смаження
  • сіль – щіпка

Спосіб приготування

Відокремити жовтки від білків. До жовтків додати цукор.

Збити жовтки з цукром до світлого стану.

Білки окремо збити з дрібкою солі до пишної, густої піни (до піків). Тонкою цівкою додати жовткову масу в білкову, продовжуючи збивати міксером.

Борошно змішати з ваніліном і просіяти частинами в білково-жовткову суміш, перемішуючи лопаткою.

Чорницю змішати з картопляним крохмалем.

Додати чорницю в тісто, акуратно перемішати. Тісто трохи забарвлюватиметься, сильно перемішувати його не потрібно. На готовий продукт фарбування не позначається, тісто в готових оладок виходить світлим.

Викладати тісто на розігріту з рослинним маслом сковороду ложкою у вигляді невеликих коржів. Смажити оладки на невеликому вогні, під прикритою кришкою, до рум’яного кольору з двох сторін.
Смачного!