Березовий сік

Березовий сік

Березовий сік – цінний і смачний напій, зібраний сік довго не зберігається. Консервування березового соку дозволяє його зберегти на кілька місяців.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 3 літри
Кухня: Українська кухня

Список інгредієнтів

  • березовий сік – 3 л
  • цукор – 1 склянка
  • лимонна кислота – 0,5 ч. ложки
  • лимон або апельсин – 1 шт.
  • чорна смородина – гілочка

Спосіб приготування березового соку

Процідити зібраний березовий сік через кілька шарів марлі. Беремо цукор, лимон або апельсин за бажанням і невеликий шматочок гілочки чорної смородини. А також лимонну кислоту (0,5 чайних ложки) або 3 столових ложки лимонного соку.

Апельсин (або лимон) добре помити щіткою під проточною водою, обдати окропом. Нарізати на кружечки. Гілочку чорної смородини ретельно промити під холодною, проточною водою.

Трилітрову банки миємо з харчовою содою, добре промиваємо холодною, проточною водою і стерилізуємо на водяній бані. У невеликій каструлі кип’ятимо кришки. У каструлю наливаємо 3 літри березового соку, доводимо до кипіння, якщо утворюється на поверхні піна – обов’язково прибираємо. Додаємо цукор, лимонну кислоту і нагріваємо сік до розчинення цукру. Беремо гарячу, підготовлену банку. Кружечок апельсина занурюємо в гарячий сік, а потім кладемо в банку, те ж робимо з гілочкою чорної смородини. Киплячий сік вливаємо в банку, закочумо кришкою і перевертаємо банку догори дном. Ми залишаємо так до охолодження.

Банку з березовим соком зберігаємо в темному, прохолодному місці.

Смачного!

Цікаві матеріали: