Баклажанові рулетики з м’ясним фаршем

Баклажанові рулетики

Дуже смачні рулетики з баклажанів з м’ясним фаршем можуть стати альтернативою фаршированого перцю або голубців. Подати можна як самостійну страву або гарячу закуску.

Час приготування: 1,5 години
Кількість порцій: 5

Список інгредієнтів

  • баклажани – 5 шт.
  • фарш м’ясний – 300-350 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • рис – 100 г
  • помідори – 250 г
  • перець болгарський – 1 шт.
  • часник – 3 зуб.
  • бульйон овочевий – 1 стакан
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком
  • олія соняшникова – для смаження

Як приготувати баклажанові рулетики

Нарізати баклажани тонкими пластинками, обсмажити в невеликій кількості рослинного масла.

Нарізати кубиками цибулю, моркву натерти на тертці. Рис зварити майже до готовності. Обсмажити цибулю з морквою на олії і остудити. Змішати фарш з овочами і рисом, посолити і поперчити, додати за бажанням спеції.

Брати потроху фаршу і загортати в баклажанові пластини.

Подрібнити в блендері помідори з перцем, додати цукор і сіль за смаком, видавити часник і змішати все з бульйоном. Рулетики викласти в форму, залити соусом і запікати в розігрітій духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.

При подачі посипати зеленню.
Смачного!

Цікаві матеріали: