Баклажани зі смаком грибів

БАклажани з грибним смаком

Смачна закуска, яка дійсно нагадує мариновані гриби. Подавати баклажани бажано з ароматною соняшниковою олією і цибулею.

Список інгредієнтів

  • баклажани – 500 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • часник – 3-4 зуб.
  • запашний перець горошком – 5 шт
  • лист лавровий – 2 шт
  • вода – 0,5 л
  • сіль – 25 г
  • цукор – 1 ч.л.

Спосіб приготування

Баклажани очистити, порізати уздовж на 2-4 частини.

Баклажани помістити в мікрохвильову піч. Запікати 20 хвилин при потужності СВЧ потужність 750 Вт. Якщо немає мікрохвильовки, баклажани слід відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин.

Готові баклажани остудити і порізати середніми шматочками.

Помістити баклажани в банку (0,5 л), пересипаючи їх подрібненим часником.

Воду довести до кипіння, всипати сіль і цукор, додати розрізану на 4 частини цибулину і запашний перець, лавровий лист. Кип’ятити маринад 5 хвилин, після чого остудити до теплого стану. Залити маринадом баклажани. Залишити їх при кімнатній температурі на 1 добу.

Далі помістити баклажани в холодильник. При подачі баклажанів – маринад злити, додати до них порізану цибулю, ароматну соняшникову олію і трохи оцту. Перемішати.
Смачного!

Цікаві матеріали: