Баклажани “Вогник” з медом на зиму

Баклажани з медом

Пропоную вам заготовити на зиму баклажани “Вогник” з медом. Баклажани в цьому рецепті не обсмажуються, а запікаються в духовці, тому виходять менш жирними. Мед вносить неповторну нотку в цю заготовку.

Список інгредієнтів

  • баклажани – 1,5 кг
  • часник – 2-3 шт
  • болгарський солодкий перець – 0,5 кг
  • мед – 100 г
  • сіль за смаком
  • перець чилі – за смаком
  • оцет 9% – 125 мл
  • масло рослинне – 100 г

Як приготувати баклажани “Вогник” з медом

Помити баклажани, хвостики видалити і порізати кружальцями (не тонко). Застелити пергаментом деко, добре змастити олією. Викласти на деко кружечки  баклажанів і гарненько змастити їх маслом. Запікати при температурі 200 градусів близько 25 хвилин.

У солодкого перцю видалити насіння, порізати крупно, додати часник і гіркий перець.

Перекрутити перець і все інше на м’ясорубці. Влити оцет, всипати сіль і додати мед. Перемішати.

Готові баклажани перекласти з дека на тарілку.

У простерилізовану банку викласти 1 ст.л суміші з перцю. Далі викладати баклажани шарами, додаючи на кожен шар 2 ст.л. цієї суміші.

Накрити банки кришками, поставити в глибоку каструлю з теплою водою. Стерилізувати банки з баклажанами протягом 15 хвилин після закипання води. Банки закатати, перевернути і укутати.
Смачного!

Цікаві матеріали: