Баклажани тушковані зі сметаною і сиром

Тушковані баклажани

Дуже смачні баклажани!

Список інгредієнтів

  • баклажани – 500 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт
  • сметана – 50-70 г
  • сир твердий – 50 г
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • петрушка – за смаком
  • рослинне масло – для смаження

Спосіб приготування

Баклажани порізати невеликими кубиками, залити холодною водою, додати сіль, перемішати. Залишити на 20 хвилин.

Воду злити, баклажани трохи обсушити. У сковороду влити рослинне масло, розігріти, помістити баклажани. Обсмажувати баклажани на середньому вогні, помішуючи, до рум’яної скоринки. Далі додати в сковороду дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажувати все разом хвилин 10.

Додати до баклажанів сметану, посолити, поперчити і перемішати. Вогонь зменшити до мінімального, прикрити сковороду кришкою і тушкувати баклажани 7-10 хвилин.

Потім додати натертий на крупній або середній тертці твердий сир і тушкувати ще хвилин 5 (сир повинен розплавитися).

Посипати баклажани подрібненою петрушкою, перемішати і вимкнути газ. Подати дуже смачні баклажани, тушковані зі сметаною і сиром в гарячому вигляді до столу.

Смачного!