Баклажани, смажені з цибулею

Смажені баклажани

Дуже смачна, калорійна страва. Легко і швидко готується. Пробуємо!

Час приготування: 2 год
Кількість порцій: 4-6 порцій
Кухня: Європейська кухня

Список інгредієнтів

  • баклажани – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • часник – 2 зубки
  • сметана – 1-2 ст. л.
  • масло рослинне – для обсмажування овочів
  • сир твердий – 100 г
  • сіль за смаком
  • гострий перець – шматочок

Спосіб приготування

Баклажани очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками, замочити в підсоленій воді хвилин на 20, щоб вийшла гіркота. У мене баклажани нарізані невеликими тонкими пластинами, так як це залишки від приготування іншої страви. Часник очистити, розрізати уздовж на 2 половинки, розчавити ручкою ножа.

Цибулю очистити, нарізати невеликими кубиками або соломкою, обсмажити на рослинному маслі 2-3 хвилини, додати роздавлений часник і маленький шматочок гострого перцю, дрібно нарізаного. Смажимо 3 хвилини.

Додаємо баклажани, перемішуємо і обсмажуємо 15-20 хвилин на мінімальному вогні, періодично перемішуємо.

Додаємо сметану, перемішуємо, тушкуємо 3-4 хвилини.

Додаємо дрібно нарізаний твердий сир, перемішуємо, чекаємо поки сир розплавиться, пробуємо на сіль, якщо треба досолити.

Баклажани, смажені з цибулею готові.

Можна подати гарячими або холодними. Дуже смачно!

Приємного апетиту і гарного настрою!

Цікаві матеріали: