Баклажани по-корейськи з морквою

Баклажани

Один з улюблених мною салатів з баклажанами. У міру гостро, спеції добре чутні.

Час приготування: 30 хвилин
Кухня: Корейська кухня

Список інгредієнтів

  • баклажани – 2-3 штуки
  • морква – 1 шт
  • ріпчаста цибуля – 1-2 шт
  • часник – 2-3 зубчики
  • петрушка – 0.5 пучка
  • оцет яблучний – 50 мл
  • цукор – 1 ч.л.
  • соєвий соус – 1 ст.л
  • кунжут білий – 1-2 ст.л
  • коріандр мелений – 0.5 ч.л
  • мускатний горіх – 1/4 ч л
  • олія соняшникова – 50 мл
  • приправа для корейської моркви – 0,5 ч л
  • сіль за смаком
  • червоний гострий перець – 2 щіпки

Спосіб приготування

Баклажани вимити і нарізати кільцями по 6-8 мм завтовшки, присипати сіллю і на півгодини залишити.

Натерти моркву на корейській тертці, цибулю нарізати півкільцями. Посипати їх мускатним горіхом, меленим коріандром, червоним перцем, приправою для моркви по-корейськи і цукром, перемішати.

Баклажани змастити олією (в інгредієнтах не враховано) з обох сторін, викласти на силіконовий килимок або пергамент запікати 15 хвилин при 180 градусах. Потім баклажани перевернути і запікати ще 15 хвилин. Час запікання – приблизне, залежить від товщини шматочків.

Відразу ж гарячі баклажани всипати до цибулі з морквою, додати соєвий соус і оцет. Часник видавити через прес і викласти в центр. Розжарити рослинне масло і вилити на часник. Перемішати. Всипати кунжут. Потім подрібнити петрушку і також додати її до баклажанів. Спробувати на сіль, якщо потрібно – додати.

Добре перемішати салат. Накрити кришкою і прибрати для настоювання в холодильник на 4-6 годин.