Баклажани по-грузинськи на зиму

Баклажани по грузинськи

Смачна закуска з баклажанів! Розрахунок продуктів на одну 0,5 л баночку.

Список інгредієнтів

  • баклажани – 0,5 кг
  • перець солодкий болгарський (червоний) – 200 г
  • гострий перець – 0,5-1 шт
  • масло рослинне – 50 г
  • часник – 4-5 зуб.
  • сіль – 1-1,5 ч.л. або за смаком
  • цукор – 1 ст.л.
  • оцет 9% – 40 мл

Як приготувати баклажани по-грузинськи

Баклажани помити, видалити хвостики. Порізати баклажани великими кубиками, посолити і залишити на 40 хвилин.

Солодкий болгарський перець помити, видалити насіння, розрізати на кілька частин. Часник очистити. Гострий перець можна очистити від насіння, якщо хочете закуску гостріше – насіння залишайте.

Перці і часник перекрутити на м’ясорубці, влити оцет, перемішати. Відразу скажу, щоб не було питань – оцту небагато, роблю цю заготовку вже багато років – смак ідеальний!

Готову суміш вилити в каструлю, всипати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння, кип’ятити на невеликому вогні близько 4 хвилин.

Баклажани віджати від виділеної рідини і обсмажити до рум’яності на рослинному маслі. Додати баклажани в каструлю, посолити і перемішати.

Гасити баклажани на слабкому вогні 10 хвилин.

Розкласти готові баклажани в стерилізовані банки, закрутити. Укутати і залишити до повного охолодження. Зберігати можна цю заготовку при кімнатній температурі.

Смачного!