Баклажани мариновані з сиром

Мариновані баклажани

Такі баклажани та на вечерю, до м’ясця, до картопельки, ммм…. прекрасне доповнення… Пармезан можете замінити будь-яким гострим сиром, а якщо хочете то можете і просто виключити, баклажани теж будуть дуже смачні…

Час приготування: 8 годин і більше
Кількість порцій: 4

Список інгредієнтів

  • баклажани – 2 шт (середніх)
  • часник – 2 зуб.
  • сіль за смаком
  • бальзамічний оцет – 3 ст.л.
  • оливкова олія – 4 ст.л.
  • пармезан – 20г
  • цукор – за смаком
  • перець мелений – за смаком
  • розмарин – 1/2 ч.л.

Спосіб приготування баклажанів маринованих з сиром

Баклажани вимийте і наріжте шайбочками.

Присипати сіллю і залишити на 15 хвилин.

Обсмажити до золотистої скоринки з обох сторін

Оцет, сіль, перець, подрібнений або пропущений через прес часник, масло змішуємо в піалі. Додаємо сушений розмарин, якщо є свіжий, то краще використовувати його, досить буде кілька гілочок, які попередньо розберіть на маленькі “пучки”, так він краще віддасть свій аромат.

Збийте вінчиком до стану емульсії.

Полити баклажани маринадом і пересипати тертим пармезаном, у мене були пластівці, я злегка пересипала ними. Охолодити і дати настоятися. В мене ніч.

Смачного!!!

Цікаві матеріали: