Апельсинові кекси

Кексики апельсинові

Пропоную приготувати ароматні апельсинові кекси. Такі кекси в зимовий період користуються великою популярністю і створюють в будинку новорічну атмосферу. Кекси можна подати на святковий стіл або просто для домашнього чаювання.

Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 6

Список інгредієнтів

  • борошно пшеничне – 240 г
  • кефір 2.5% – 100 мл
  • розпушувач – 1.5 ч.л.
  • яйця – 2 шт.
  • ванілін – 1 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 200 г
  • апельсин – 1 шт.
  • цукрова пудра (для глазурі) – 160 г

Спосіб приготування

Віночком збити яйця з цукром.

До збитою масою додати м’яке вершкове масло. З апельсина зняти цедру і вичавити сік. Соку додати в тісто 3 ст.л.

Додати в тісто ванілін і борошно разом з розпушувачем.
Тісто перемішати ложкою.

Наповнити тестом силіконові формочки.
Нагріти духовку до 180 градусів і випікати кекси 25-30 хвилин.

Для глазурі змішати 2 ст.л. апельсинового соку і частинами цукрову пудру. Можна прогріти на мінімальному вогні до однорідної маси.

Покрити кекси глазур’ю і прикрасити кольоровою посипкою.
Смачного!

Цікаві матеріали: